PMSz Elnökség 2021_2024 (1)

Új tagok a Magyar Projektmenedzsment Szövetség elnökségében

2021. április 14-én tartotta tisztújító közgyűlését a Magyar Projektmenedzsment Szövetség.

A szervezet elnöke továbbra is Cserna József, aki 2005 óta tölti be ezt a tisztséget. Pályafutásának állomásai közül kiemelkedik a Paksi Atomerőmű, az amerikai Bechtel, a BÉT, a Synergon és az Eurobroadband Rt. Több mint húsz éve saját cégének, a projektmenedzsmenttel és szervezetfejlesztéssel foglalkozó Expertive Kft-nek az ügyvezető igazgatója, és szívügye a tapasztalatok megosztása.

A szövetség új titkára Túróczi Zoltán, a MultiContact Consulting tanácsadója, aki korábban a Kormányzati Informatikai Fejkesztési Ügnökség képviseletében vett részt a PMSZ nagyköveti programjában, és ő vezette a 2020-as Projektmenedzsment Körkép kutatást.

A megválasztott új elnökhelyettesek között van Borbényi Katalin, a Generali Biztosító projektvezetője, aki 2019-ben az Év Projektmenedzsere, 2020-ban pedig az IPMA Projektmenedzsment világverseny harmadik helyezettje lett; dr. Iszály Mónika, az INNOByte Zrt. termék- és szolgáltatásfejlesztési igazgatója, aki a magyarországi azonnali fizetés központi infrastruktúra megvalósítását vezette, és ezzel 2020-ban elnyerte az Év Projektmenedzsere díjat; valamint Sali Róbert, a WSH Kft. szolgáltatási és oktatási üzletágának operatív vezetője.

Elnökhelyettesként folytatja a szervezetbeli munkáját Boros Áron, az MKB Consulting Zrt. vezérigazgatója; dr. Klimkó Gábor, a Budapesti Corvinus Egyetem oktatója, az MTA Információtechnológiai Alapítvány vezető tanácsadója; Varga Brigitta, a Brandmore Kft. ügyvezetője; valamint Vörös Judit, Effective Group informatika Zrt. projektmenedzsment szervezetének vezetője.

Az újonnan megválasztott elnökség tagjai kiemelték, hogy a PMSZ olyan motiváló és támogató szakmai közösség, ami egyedülálló szellemi tőkét képvisel a projektmenedzsment szakmában. A terveik között szerepel a PMSZ tevékenységek továbbfejlesztése és széleskörű megismertetése, az ágazati fókusz erősítése, szakmai anyagok készítése, tehetséggondozás, nagyköveti program működtetése és a tevékenységek fenntarthatóságának biztosítása.